Velkommen til min foto-nettside!

Siden du fant meg i mylderet i cyberspace, vet du kanskje at jeg heter Siri Wolland og at jeg også er fotograf. Jeg jobber til daglig som kommunikasjonsdirektør hos Riksantikvaren. Jeg tok min fotoutdannelse ved Fotoskolan i Stockholm tidlig på 80-tallet. Dro så til Paris og jobbet der i tre år med mote, film og TV. Jeg jobbet blant annet for fransk tv, Antenne 2, TF1 og FR3 før jeg dro til London og utdannet meg videre i film og TV på Croydon College of Fine Art. Jeg har variert og ganske lang fotoerfaring innen dokumentar, film, mote og reklame, og etterhvert kunst og kultur. Jeg har hatt mange fotoutstillinger. Den første var fotografier av alle skuespillerne og musikerne ved Det Norske Teateret i foyéen der, i 1986. Det gav mersmak.
-Biblioteket i Luster kommune med bilder fra Ormelid Gard, 2012.
-Cafe Abel i Oslo, med serien “Evige Ullevål”, 2012.
-“Picasso-Oslo” på Arkitekturmuseet i Oslo 2013.
-“Bilder fra Rena” i Åmot Kulturhus under Kulturdagene høsten 2013, deltagelse også i 2014.
-“Mor og barns helse i utvikling- En spennende reise i Afrika og Asia”, sammen med Prof Dr med. Babill Stray-Pedersen høsten 2014 på Rikshospitalet. Fotografier fra prosjekter i Nepal, Tanzania og Zimbabwe.
-“Med døden til følge” på Svalbard Museum, 2017. Et samarbeidsprosjekt mellom museet, Sysselmann på Svalbard og Riksantikvaren.
-“Fotografens favoritter”, Albin Upp i Oslo, 2018.
-“Sicilianske bilder”, DC3 på Fornebu, 2018.

Jeg har tatt Nydalens Kunstskoles 4-årige ettermiddags kunstskole i maleri, og ett år ved DTK kunstfagskole. Våren 2015 ble jeg ferdig med min Master i Kunsthistorie ved UIO. Annen utdannelse og CV omtales ikke her, men besøk gjerne min kunstblogg https://culturanotes.co.
Jeg har her samlet et knippe av mine, for det meste nyere fotografier bare for gøy. Fordi jeg liker bildene som eneste kriterium.
Veien blir til mens man går.

Kontakt: siri@siriwolland.no